Blogs

2 miskramen in 2 maanden tijd (deel 2)

De volgende ochtend belde ik direct de verloskundigenpraktijk op om onze afspraak te cancellen. Ik kreeg een onwijs leuke vrouw aan de telefoon, net wat ik nodig had.

Ze gaf me aan om de dienstdoende verloskundige ook nog even te bellen, want misschien was het een goed idee om de molen door te gaan. Te zien waarom wij zo vaak miskramen hadden.

Uiteraard waren wij het hier mee eens! De dienstdoende verloskundige regelde voor mij de doorverwijzing en we zouden alleen nog even moeten wachten tot we daar voor uitgenodigd werden.

Dachten we..

 

27 april, de hele dag was er niets aan de hand geweest. De hele week was mijn misselijkheid al weg, maar mijn borsten bleven nog zo veel pijn doen. Ik was ook nog steeds enorm moe, maar ik verweet het aan de nog dalende hcg. Iets anders kon het niet zijn toch?

Die avond voelde ik me opeens weer zoals de 21e, exact hetzelfde gevoel. Ik ging naar de wc en daar gebeurde het weer. Ik verloor een tweede kindje.

 

Onverwachts bleek ik zwanger te zijn van een tweeling! Toch twijfelde ik, maar het zag er toch exact zo uit als de week ervoor? Dit was haast deja vu.

De eerste persoon die door mijn hoofd schoot was Mandy Vermin. Zij had dit ook meegemaakt, zij kon me vast helpen met die twijfel.

Op haar advies deed ik die ochtend een nieuwe zwangerschapstest en belde ik de verloskundigenpraktijk.

 

De vrouw aan de telefoon was heel duidelijk: 100% dat je zwanger was van een tweeling, maar we moeten nu wel kijken waarom die testen nog zo knal positief zijn. Heb je nog restanten in je baarmoeder zitten of zit er nog een 3e?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.