Blogs

2 miskramen in 2 maanden tijd (deel 1)

Zoals de titel al zegt, we hebben in 2 maanden tijd 2 miskramen gehad.. Of eigenlijk 3..

Hoe zit dat nou precies?

 

Zoals jullie weten hebben wij een enorme wens voor een 2e kindje, inmiddels zijn wel al ruim een half jaar aan het proberen en is het 2 keer raak geweest.

Het eerste mooie moment voor ons was 27 februari: de eerste positieve test! Helemaal door het dolle heen, maar enkele dagen later was daar de bloeding al. Het was direct al mis. Onze blijdschap was van korte duur.

Direct aan volgend kreeg ik m’n menstruatie weer. Teleurgesteld, maar wel fijn want dat betekende dat we gewoon weer verder konden gaan.

 

Het volgende moment van blijdschap was 15 april, goede vrijdag. Ik had een positieve test in handen, maar hij knalde er vanaf. Die middag dus direct een clearblue test gehaald en die was meteen duidelijk: zwanger 3+ weken. Weer helemaal door het dolle heen.

Ik was zo ontzettend misselijk, zo moe. Niks was in vergelijking met de zwangerschap van Jonathan. Bij Jonathan had ik puur de ochtendmisselijkheid – wat heel makkelijk op te lossen was met een melba toastje. Dit keer was ik misselijk van ‘s ochtends tot ‘s avonds, ik kon amper eten en viel ook onbedoeld af.

Ik belde die dinsdag erop de verloskundige en we mochten 25 april langskomen voor onze eerste echo. Echter, die afspraak hebben we niet gehaald..

 

Op 21 april voelde ik me opeens niet lekker, ik had nog geen vermoeden van iets en ging naar de wc. Op de wc ging het direct mis, het vruchtje viel zo uit me. Geen buikpijn, alleen heel veel bloed en dus ons kindje wat dus niet meer bij ons was. Zo blij als we waren, zo verdrietig was dit moment voor ons. Wat we alleen niet verwacht hadden, was dat dit niet het laatste zou zijn.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *