Blogs

Hoe vier ik Sinterklaas als moeder?

Vorige week vroeg ik onder mijn volgers op Instagram of ze een blog zouden willen lezen over hoe ik Sinterklaas vier nu als moeder.
Ik heb namelijk jarenlang amper tot geen Sinterklaas gevierd. Reden: mijn vader overleed op 3 december 2007.
Iets vieren terwijl je zo verdrietig bent van binnen, terwijl je eigenlijk niets te vieren hebt, voelde niet goed.

4 jaar geleden leerde ik mijn man kennen, we wisten heel snel al dat we samen graag een gezin in de toekomst wilden. Ik gaf hem aan dat er dan wel iets was waar hij me bij moest helpen. Ik wilde namelijk kunnen genieten van een Sinterklaas feest. Niet eens voor mezelf, maar voor de mensen om me heen en de kinderen die we graag hoopten te krijgen.

Het eerste jaar vierden we Sinterklaas met zijn familie, daar trekken we lootjes onder de volwassenen en we kopen elk cadeaus voor de kinderen. De manier die ik daar zag voelde fijn, misschien gaat het overal wel zo, maar voor mij was het nieuw na zoveel jaren. Het jaar erop waren we zelf al ouders en kwam het besef binnen: ik heb het 1 jaar voor mezelf kunnen “vieren” en dat was goed, maar nu mag ik het vieren voor mijn kind en dat wordt nog beter.

 

Dit jaar – Jonathan is nu 2 – zijn we bewust wat meer dingen gaan doen rondom Sinterklaas. We gingen 2 keer naar een intocht, in Winschoten en in Musselkanaal. In Musselkanaal kwam er zelfs 1 pietje naar hem toe om hem een cadeautje te brengen en zij wist zelfs zijn naam! Dat maakte me zo onwijs emotioneel: de glimlach op zijn gezicht toen zijn naam genoemd werd en hij die prachtige knuffel cadeau kreeg. Dus pietje, heel erg bedankt!

Ook in huis hield ik me dit keer niet in. Normaal pak ik volledig uit met kerst, maar voor Jonathan zorgde ik ook voor decoratie in huis. Ik kocht bij Xenos een hanger van de Sint, een hanger van een schoen met wortel er in. Ik kocht mezelf een mok – voor mijn mokkenverslaving – en een slinger voor in huis. Ik verfde zelf nog een hanger van een cadeautje van zilver naar rood met goud, zodat het bij de andere hangers paste. Ik kocht bij ByJuul een silhouet van de Sint en een Piet over de daken en ik kreeg van RambaProducts een raamsticker cadeau.

Op 2 plekken in het huis had ik dus decoratie staan en hangen. Mijn zusje kocht het boekje “Bobbi viert kerst” van Monica Maas en ook zorgde ik voor 2 shirts van de Zeeman met een Sint plaatje er op.

Benieuwd naar al deze decoratie, ga dan naar mijn Instagram post waar de foto’s staan.

 

Voor Jonathan doe ik alles, voor Jonathan ga ik volledig op in het Sinterklaasvirus. Hoe verdrietig ik ook zal zijn en misschien wel blijven, dat zal voor Jonathan nooit aan de buitenkant te zien zijn. Voor hem zet ik een glimlach op, voor hem ga ik volledig onder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *