Blogs

2020, een jaar vol veranderingen!

Vandaag is het de laatste dag van 2020, wat een jaar was dit zeg! Een jaar waarin we opeens veel meer bij huis waren dan we eerst verwacht hadden. Een jaar waarin we dachten dat alles lekker simpel zou zijn zoals altijd, maar het werd een jaar met veel aanpassingen – soms op het laatste moment – en minder onze familie kunnen zien.

Ik neem jullie mee in een kleine samenvatting van ons jaar

 

Januari

 

 

Deze maand begon niet heel positief voor ons. Op 10 januari moest jonathan geopereerd worden aan zijn liesbreuk. De blog hierover vind je hier: https://www.mamaplaats.nl/blog/baby/en-dan-heeft-je-kind-een-liesbreuk

Gelukkig mochten we de dag erna alweer naar huis en heeft hij er zo goed als geen last meer van gehad.

Ook werd ikzelf deze maand eindelijk “geopereerd” aan mijn voet – ik vind operatie zo’n raar woord klinken voor het verwijderen van een ingegroeide teennagel – en was ik eindelijk aan de beurt bij de praktijkondersteuner van het ggz voor mijn angstaanvallen.

Ook kwam ik deze maand in de ziektewet vanwege de angstaanvallen.

Februari

 

In februari was het even rustig rondom alles met Jonathan behalve de vaccinatie die hij die maand kreeg. Maar we begonnen deze maand wel met vaste voeding en fruit.

Zelf moest ik naar de kaakchirurg en naar de reumatoloog. Het bezoek aan de kaakchirurg zal ik binnenkort nog een blog over gaan schrijven, aangezien dit voor mijn zelfvertrouwen nog een extra deuk gegeven heeft en ik hier graag open over wil zijn.

Ook in deze maand ging Lars zijn trouwpak uitzoeken en mocht ik mijn trouwjurk voor het eerst passen! Lars zijn trouwpak werd volledig op maat gemaakt, dus hij koos deze dag alleen de stoffen uit. Mijn jurk was online besteld en dit was dus ook echt de allereerste keer dat ik hem aan had.

Maart

In maart was het een rustige maand voor ons. Ons neefje werd 1, mijn opa werd 76 en we kwamen in de 1e lockdown terecht.

Dit was vooral even wennen omdat Lars opeens thuis kwam te werken. Maar ook werd mijn behandeling bij de kaakchirurg uitgesteld naar vlak voor onze bruiloft wat extra stress gaf.

Ook werd opeens 23 maart duidelijk dat we onze bruiloft niet zouden kunnen vieren zoals we dat gehoopt hadden.

April

Deze maand werd Jonathan 6 maandjes oud! Het mooiste was nog wel dat hij eindelijk in maat 68 paste en daarmee zijn Volbeat romper aan kon.

Deze maand waren we zelf druk bezig met bedenken hoe we onze bruiloft vorm konden gaan geven met de toen geldende maatregelen. We besloten dat we alsnog in mei zouden gaan trouwen, maar enkel de ceremonie en dat we het feest zouden gaan verplaatsen naar 14 augustus, de verjaardag van mijn vader.

Mei

In mei mochten we meerdere feestjes vieren: mijn eerste, echte Moederdag en mijn verjaardag.

Ook zorgden we voor de laatste dingen voor de bruiloft qua decoratie, ons ringendoosje, stofje om mijn boeket en dergelijke.

Een week voor onze trouwdag werden we gebeld dat we in de tuin van mijn schoonmoeder toch mochten proosten en dineren met onze gasten. Dit gaf wat stress mee, omdat we in 1 week tijd nog eten moesten gaan regelen en versiering. Ook moesten we onze taart weer terugverplaatsen van 14 augustus naar 20 mei. Gelukkig is alles gelukt.

Maar ook mochten wij op 20 mei dit jaar man en vrouw worden! Deze dag was echt onwijs geweldig, ondanks dat we geen feest hebben kunnen geven. Het proosten en dineren in de tuin van mijn schoonmoeder was heerlijk intiem. Qua eten heb ik uiteindelijk zelf staan koken, samen met hulp van mijn schoonmoeder, zusje en tante.

Vanaf dat moment zijn wij dus echt de familie Hummel geworden en ging onze Instagram pagina ook online. Op dat moment niet wetende waar we nu op dit moment met die pagina zouden staan.

Juni

Juni werd een maand vol met goed weer!

Jonathan werd te groot voor de maxi cosi, dus kochten we voor hem een nieuwe autostoel en ook meteen een nieuwe kinderwagen/buggy.

Ook gingen we deze maand voor het eerst met Jonathan zwemmen! Dit was echt een regelrechte hit voor ons waterratje!

Even een heel ander onderwerp: maar in deze maand kreeg ik ook meer contact met iemand die ik nu een van mijn beste vriendinnen kan noemen! We kwamen erachter hoeveel we eigenlijk gemeen hebben – Harry Potter, roze haar – en vanaf dat moment ging het eigenlijk helemaal los.

Juli

Deze maand moesten we de box helemaal verlagen, omdat ons kereltje opeens kon staan uit zichzelf!

Dankzij Michaela, de vriendin die ik in juni benoemde, ging ik deze maand kopje onder in de wereld van Gilmore Girls. Ik ben echt helemaal hooked inmiddels en begin binnenkort zelfs weer met het opnieuw bekijken van de complete serie. Because, it’s a lifestyle, it’s a religion.

Dit was trouwens op een bepaald moment zo aanwezig, dat Jonathan iedere keer ging dansen als de openingstune te horen was. Eerlijk: ik ben er trots op xD

Augustus

Deze maand ging Jonathan deels met de pot mee eten! Hij zat inmiddels al bijna in maat 80 en begon ook stapjes te zetten van meubelstuk naar meubelstuk. Nog geen losse stappen, maar het begin was al gemaakt.

Lars mocht deze maand ook zijn verjaardag vieren en mocht 32 kaarsjes uitblazen.

Deze maand konden we ook ons huwelijksfeest geven! We deden dat dus op 14 augustus, de verjaardag van mijn vader, en onze openingsdans was op zijn favoriete nummer, namelijk: Bon Jovi – Always. Een voordeel van je bruiloft in 2 delen moeten vieren vanwege Corona: je mag je jurk dus 2 keer aan. Ik heb me dus 2 keer onwijs mooi mogen voelen.

Ook kocht ik deze maand de Harry Potter collectie van H&M helemaal op, ook in kleine maatjes voor als Jonathan op een bepaald moment een broertje of zusje krijgt.

Ten slotte besloten we dat Jonathan een peuterkamer moest krijgen, dus gingen we onze rommelkamer alvast leeghalen zodat we langzaamaan aan die kamer konden gaan beginnen.

September

Deze maand dacht ik na over het gaan schrijven van blogs ter verwerking van alles wat we hadden meegemaakt rondom Jonathan zijn vroeggeboorte en mijn angstaanvallen. Ik had alleen nog een laatste zetje nodig en die kwam dankzij Michaela.

Ik begon met de eerste blog op 8 september met het voorstellen van ons als gezin, 16 september volgde een blog over de eerste maanden van de zwangerschap van Jonathan en op 19, 25 en 30 september vervolgde ik het verhaal.

Ook had ik deze maand opeens 1000 volgers en werd ik aspirant influencer op Mamaplaats.

Oktober

Op 4 oktober dit jaar kwam onze eigen website online! Dit voelt nog steeds onwijs goed. Alle blogs die ik ook hier op mamaplaats plaats, zet ik ook op mijn eigen website. Wat is dan het verschil? Alle samenwerkingen die we op instagram aangaan, komen ook op onze eigen website te staan.

Deze maand mocht Jonathan ook zijn 1e verjaardag vieren en dat deden we in de stijl van Nijntje.

Ook deden we deze maand mee aan Wave of Light, ging de box het huis uit en kreeg Jonathan een volledig nieuw speelhoekje in de woonkamer.

Deze maand werd ook voor het eerst een blog van me gedeeld door Mamaplaats op Facebook waardoor het aantal views echt gigantisch steeg! Dit is echt onbeschrijflijk, hoe trots ik op mezelf ben daardoor.

Daarnaast ging Jonathan een paar dagen na zijn verjaardag zijn eerste losse stapjes zetten en ging hij ook echt goed lopen deze maand!

November

November was de maand van wereld prematuren dag, week van het couveusekind en de maand waarin ik de 3000 volgers op Instagram aantikte.

Deze maand ontdekte ik dat er toch foto’s waren van mij als baby in de couveuse. Vooral omdat dit ook bij Jonathan gebeurd is, vind ik dit enorm waardevol.

November was ook de maand waarbij ik eindelijk aan de beurt was bij de psycholoog voor mijn angstaanvallen! Het bleek de afgelopen maanden dat alleen de bezoekjes aan de praktijkondersteuner van het ggz niet genoeg waren voor mij om beter te worden.

Ook besloot ik dat ik wat wilde gaan doen aan mezelf om mezelf weer blijer te laten voelen, daarom besloot ik na 10 jaar mijn haar weer roze te gaan verven! Beste keuze ooit, ik voel me er zo blij mee en echt een ander mens eigenlijk. Gek hoe een kleur dat zo kan doen.

December

Deze maand was voor mij weer enorm moeilijk. 3 december is de sterfdag van mijn vader en ik merk elk jaar weer dat ik rondom die datum me altijd erg down voel. Dit jaar was uiteraard niet anders. Wat mij wel altijd heel blij maakt in deze maand is de kerstperiode. De lichtjes en de muziek dan vooral.

Dit jaar kozen we – oké, ik besloot voor Lars en mij – dat we zouden gaan voor een Harry Potter kerstboom! Ik regelde een guirlande met lichtjes waar kerstballen van Harry Potter aankonden en ook de hele boom ging vol met momenten uit de films.

Ook schreef ik deze maand een blog over mijn jeugd en mijn moeder. Ook deze liep weer enorm goed. Deze blog was van allemaal toch wel de blog waar ik het meeste buikpijn van kreeg. Dat hij dan zo goed gelezen wordt en ik zoveel lieve berichtjes mocht krijgen, betekenen voor mij echt enorm veel!

 

 

Ondanks dat dit jaar dus op vele punten best een apart jaar was, hebben we veel mooie momenten mogen hebben. Daarmee sluit ik deze recap van 2020 en wil ik ieder veel goeds wensen voor het komende jaar!

 

Liefs, familie Hummel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.