Reviews,  Samenwerkingen

Olvarit x Sampleo test

Onlangs kregen wij de mogelijkheid om producten van Olvarit te proberen. De bio lijn om dan heel precies te zijn.
Op het moment van aanmelden at Jonathan nog niet met de pot mee, dus dit leek ons perfect om eens te zien wat hij van andere variaties vond.
Ondanks dat je met voeding uit potjes heel gevarieerd kunt gaan kopen, merkte ik dat ik toch vaak dezelfde potjes kocht.

De eerste keer kwam de levering binnen en was er onderweg wat gesneuveld. Dit pakket mochten we dus niet aannemen.
Na contact op te hebben genomen met Olvarit en Sampleo kregen we snel een nieuw pakket opgestuurd zonder problemen!
Echt complimenten voor beide bedrijven hoe snel ze dit opgelost hadden!

De tweede levering mochten we dus houden aangezien daar niets kapot van bleek te zijn! Hieronder zie je een foto met alles wat we gekregen hadden.
Het bestond uit verschillende producten:

  • pap vanaf 6 maanden
  • pap vanaf 8 maanden
  • peutermaaltijden
  • potjes voeding en fruit vanaf 6 en 8 maanden
  • knijpfruitzakjes

 

Ik was vooral nieuwsgierig wat Jonathan van de pap zou vinden. We hebben lange tijd een pap van een andere merk in huis gehad. Deze pap wilde hij wel als we er een papfles van maakten, maar als je het echt als pap ging bereiden wilde hij er niets van weten.
Daarnaast was ik erg blij met de peutermaaltijden. Soms wil ik iets koken waarvan we het nog niet geschikt vinden dat Jonathan dit ook mee eet – Mexicaanse wraps bijvoorbeeld – en dan vind ik het wel fijn dat Jonathan wel een goede maaltijd krijgt. Ik vind het niet erg als ik voor Jonathan dan extra moet koken, totaal niet zelfs, maar dit is wel lekker makkelijk. Makkelijk en zeker weten dat hij een goede maaltijd binnen krijgt.

De potjes voeding en fruit en de knijpfruitzakjes maakte ik me geen zorgen over, daarvan wist ik zeker dat Jonathan ze lekker zou vinden.

 

De knijpfruitzakjes waren dezelfde dag ook al op. Er was maar 1 nadeel aan: Jonathan had op een duur door dat de zakjes ook door de opening van ons Ikea trapje konden. Zodra hij dat doorhad ging hij niet meer de rest op peuzelen, maar ging het zakje constant door de opening heen met rood paarse vlekken op de vloer tot gevolg. Conclusie: geen Ikea trapje in de keuken bij je zoontje van 13 maanden.

De potjes fruit die gekregen hadden, heb ik in de knijpzakjes gedaan die we van Twistshake baby gekregen hadden en zo kon hij ook die op dezelfde manier opdrinken.

 

Zoals ik al zei, ik was vooral erg benieuwd naar de pap. We begonnen met die van 6 maanden, geen reden voor eigenlijk behalve dan dat ik dacht: laat we daar maar mee beginnen.
Het viel mij op dat deze pap sneller dik werd dan die van het merk wat we voorheen hadden. Dat was dus al een pluspunt voor mij.
De eerste keer dat Jonathan een hap nam, keek hij even gek alsof hij wilde zeggen: “Ik weet niet hoor mamma, maar wat is dit voor iets geks?”

Na wat meerdere hapjes heeft hij de eerste keer toch 1/3 opgegeten en na het vaker aanbieden, eet hij soms zelfs het volledig kommetje leeg. Jonathan vindt het alleen erg vervelend dat pap niet iets is wat je met je handen mag eten van mamma.

 

Het eerste peutermaaltijd wat we probeerden was die van bovenstaande foto, de pasta met champignons, prei en kalfsvlees. Helemaal fan van deze, de pasta is namelijk in de vorm van sterretjes. Ikzelf zou hem daar alleen al voor al 5 van de 5 sterren geven. Zelf uiteraard ook even geproefd en ik vond het zowaar ook gewoon echt lekker en Jonathan gelukkig ook! Het hele bordje ging leeg.

Ook de andere varianten die we kregen vond Jonathan erg lekker met de bulgur met tomaten en rundvlees als zijn favoriet.

 

Ik vond het oprecht onwijs leuk dat we uitgekozen waren om deze producten te proberen. De potjes die we altijd kochten voor Jonathan waren altijd van Olvarit, maar dan de gewone lijn. Ik vond het leuk dat we een keer iets mochten proberen wat we oprecht nog niet eerder in huis hadden gehad.

Maar nu de vraag: Zou ik een aantal van deze dingen zelf ook kopen?
De pap hoeven we de eerst komende tijd niet weer te kopen, we hadden namelijk 6 pakken gekregen. Maar zodra deze op zijn en Jonathan nog steeds geniet van een bordje pap dan zou ik zeker weten weer een variant van Olvarit aanschaffen.
De knijpfruitzakjes zou ik niet kopen, ik zou dan wel de fruitpotjes kopen om deze in de zakjes te doen die we kunnen hergebruiken.
De potjes voeding zou ik zelf niet meer kopen vanwege Jonathan zijn leeftijd, maar in de toekomst bij een volgend kindje komen er zeker weer potjes van Olvarit in huis.

De producten die ik 100% zeker aan ga schaffen zijn de peutermaaltijden. Het geeft mij een stuk rust dat Jonathan ook een goede, gezonde maaltijd krijgt als wij eens iets eten wat hij van ons nog niet mag hebben. Alleen voor die rust zou ik het al aanschaffen. Daarnaast vind ik het ook erg fijn dat ik hem zo mee zou kunnen nemen als we op visite zijn en daar gaan eten.

 

Olvarit, namens Jonathan en ons, heel erg bedankt dat we deze producten mochten testen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *