Blogs

You are so loved

Hoe kies je de naam voor je kindje? Hoe weet je zeker dat het een naam gaat zijn die bij hem of haar past? Ga je vernoemen of doe je dat niet? Kies je voor een speciale betekenis of gewoon omdat de naam mooi is? Kijk je in de lijsten met populaire namen of ga je gewoon op je gevoel af en daarmee misschien wel tegen de trend in?

Na alle blogs over voornamelijk tegenslagen en ziekenhuisverhalen, vond ik dat het eens tijd werd voor een blog over Jonathan. Nou zul je vast denken, maar daar gaan de laatste blogs toch ook steeds over? Dat klopt, maar vandaag wil ik het hebben over Jonathan zijn naam en zijn geboortetekst.

 

Eigenlijk al vanaf dat we de eerste keer in verwachting waren, hadden Lars en ik een gigantische lijst met zowel jongens als meisjes namen die we mooi vonden. Een van de dingen die we eigenlijk wel leuk vonden om door te zetten waren de oplopende initialen. Ter uitleg: Mijn initialen zijn S.T. en die van Lars zijn L.M. Ons idee was dus om te gaan voor een roepnaam met een 2e naam die dus oplopende letters zouden hebben, net als bij onszelf. Dit gaf uiteraard de nodige vertragingen in het vinden van een naam.

Daarnaast wilden we sowieso onze vaders vernoemen, aangezien zij beide er niet meer mogen zijn. Mijn vader heet Jan en mijn schoonvader heet Kornelis (Korrie). We wilden beide dus benoemen, maar vonden beide namen niet heel mooi als roepnaam.
Medio juli 2019 waren we er al over uit dat zijn 2e naam Kor-Jan zou worden. Deze naam heeft namelijk beide namen van onze vaders.

Maar ja, welke roepnaam geef je je kind dan?

We hadden dus 3 opties:
– Een naam met een J wat zou zorgen voor J.K.;
– Een naam met een L wat zou zorgen voor K.L.;
– Ons idee van oplopende initialen weggooien.

 

Dat laatste punt zagen wij uiteraard niet als optie. We gingen dus beide op zoek naar namen met een J of een L die we mooi vonden. Heel veel mooie namen, vond ik in ieder geval, passeerden: Joshua, Josiah, Jamie, Joël, Logan, Levi, en noem maar op. De grap is dat destijds ook de naam Jonathan passeerde maar Lars deze naam in eerste instantie niet leuk vond: te moeilijke schrijfwijze.
Lars werd al snel gek op de naam Nathan, alleen zag ik dat niet zitten. Ik vond de naam mooi qua betekenis, maar we zouden dan niet de oplopende initialen hebben.
Ik was helemaal verliefd op de naam Jonathan, maar zag Lars dat dus niet zitten. Jonathan heeft dezelfde betekenis als Nathan, alleen vond ik de naam specialer. Een naam die je niet veel meer hoort, wat ik ook echt als plus zag.

We besloten dat we 2 weken lang beide namen 1 week zouden zeggen als we het over de kleine man in de buik hadden. De naam die dan bleef hangen, dat zou de naam worden en we zouden gaan beginnen met Nathan. Na een paar dagen, in plaats van een week, begon Lars opeens de kleine steeds Jonathan te noemen in plaats van Nathan. Van binnen maakte ik natuurlijk een sprongetje, maar wilde dat natuurlijk niet te veel aan Lars laten merken. Echter, na die week dat we de kleine Nathan zouden noemen, zei Lars opeens: “Ik denk dat we de naam hebben toch? Zijn naam wordt Jonathan.”
En zo kreeg hij de naam Jonathan Kor-Jan. Jonathan betekend trouwens geschenk van God. De perfecte naam voor ons kindje na de 2 miskramen die we kregen.

 

Het zoeken naar een geboortetekst was veel minder moeilijk. Toen ik 8 weken zwanger was, paste ik al niet meer in mijn eigen kleren en moest ik al zwangerschapskleding aanschaffen. Ik weet niet of ik de enige ben die er zo over denkt, maar gunst zeg. Wat zitten er soms patroontjes bij joh. Ik vraag me dan echt af of de shirts gemaakt zijn van de gordijnen van hun oma’s of nog overgebleven stoffen zijn vanuit de jaren 70.

Ik ben zelf iemand die graag de wat apartere kleding draagt: veel zwart, wat groen of rood erbij. Laarsjes met studs, skinny jeans, shirts met logo’s van bands of kleding van Star Wars, Nijntje, Hello Kitty en uiteraard Harry Potter. Het zou sommige mensen dan waarschijnlijk niet verbazen als ik zeg dat ik vroeger ook volledig meeging in de emo stijl. De zware make-up, de overdreven hoeveelheid armbandjes en in mijn geval voornamelijk zwart gecombineerd met roze.

Als je dus nog steeds die stijl hebt, alleen dan de volwassen versie ervan, dan opeens zwangerschapskleding moet kopen dat vol zit met bloemetjes. Het was net alsof mijn hoofd kortsluiting kreeg. Ik ging dus op zoek naar zwangerschapskleding dat bij mij paste.

Na lang zoeken kwam ik uit bij een webshop waar ik regelmatig voor mezelf kleding en Harry Potter spullen koop, namelijk de Large. Echt het walhalla voor mensen met een alternatieve kledingstijl en ze hadden ook nog eens een zwangerschap shirt van Harry Potter! Je snapt, die moest ik hebben. Op de buik stond de tekst You are so loved met allemaal symbolen die met ermee te maken hebben.
Voor de niet kenners: you are so loved is wat Lily zegt tegen Harry als baby, vlak voor ze haar leven geeft om Harry te beschermen.
Helaas hadden ze op dat moment geen andere online staan – nu inmiddels wel trouwens en ook kinderkleding – maar ze hadden ook 2 leuke ruimvallende Harry Potter shirts dus die er ook maar bij.

De dag erna kwam het shirt binnen, maar ook een leuk pakketje van mijn tante en haar gezin. Zij wisten net een paar dagen dat we in verwachting waren en hadden ons een pakketje opgestuurd met leuke spulletjes voor de kleine die we zouden verwachten. In het pakketje zat een boxpakje van de Zeeman. Een antraciet gekleurde boxpakje met in het wit herhalend de tekst: you are so loved.
Voor mij was dat op dat moment de bevestiging: deze zwangerschap zal goed gaan! Dit kindje zal geboren worden en ons kindje worden. Door deze 2 kledingstukken werd mijn angst voor weer een miskraam weggenomen en was duidelijk dat dat zijn geboortetekst moest worden.

Jonathan, you are so loved!

 

Stay tuned!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *